Sex coach

Nu er det to uger siden at jeg blev fyret, og siden har jeg snakket med rigtig mange skønne mennesker om arbejde, arbejdsløshed, mit liv, deres liv og sex! 🙂
Sidste weekend var nemlig mit andet modul på min nye sexolog uddannelse hos Joan Ørting, Danmarks nok mest kendte sexolog, og en powerfuld kvinde med en lækker udstråling!
Jeg blev hjemme mandag og brugte dagen til at reflektere og bearbejde weekendens oplevelser og læring. En af de vigtige ting jeg har lært via mit arbejde i Learning & Development igennem de sidste 11 år er, at du selv aktivt skal ‘make learning stick’. Hvor mange gange har man ikke været på et medarbejder kursus og kommet forfrisket og fornyet tilbage på arbejde med hovedet fuld af fede ideer blot for at opdage at man efter en uge er røget tilbage i gode gamle vaner og rutiner, og alt det nye og spændende står i en mappe på en hylde, hvor det bliver stående indtil den dag man bliver fyret (eller selv siger op) 😛
Så jeg brugte altså mandag på at reflektere og skrive om endnu en intens weekend på sexolog uddannelsen. Lige som første modul var nogle af de dominerende ord ‘intens’ og ‘Out of comfortzone’. Og det er lige dér man har chance for at lære!

Oplevelsen bygger især på et fantastisk åbent og ærligt SD par (submission/dominans – eller i mere kendte termer ‘sadomasochistisk’) som gav os et live indblik i deres kærlighedsforhold. Det er sq vildt at få det in your face, og jeg kan mærke at min uskyldighed krakelerer samtidig med at jeg bliver mere oplyst og klogere på livet og andre mennesker. Som Adam og Eva der bed af æblet fra kundskabens træ for at blive klogere på verden omkring dem – jeg skal bare ikke have noget figenblad på! 😀

Næh du, af med figenblad og bonerthed og fordomme, og på med brillerne som viser livets realiteter. Jeg er med mine 45 år gammel nok til at se dem i øjnene.

Det var også tilfældet for den vidunderlige transseksuelle kvinde, som besøgte os på dag 2. Som ca. 40-årig var ‘han’ kommet til et sted i sit liv, hvor han måtte tage en beslutning om, hvordan han kunne leve med sit inderlige ønske om at leve som kvinde. Indtil da havde han været mand med alle de spændende og vidunderlige ting man kan opnå i den rolle. Han var en af Danmarks sejeste soldater i Frømandskorpset og han havde fået fire højt elskede børn med sin kone. Han fortalte, at han tænkte i et år! Det var her vi fik guldsætningen fra modul 2:
“Hvis du er i tvivl om, hvordan dit liv skal udforme sig, så sæt farten ned”.

Det klikker lige ind i min situation med netop at være blevet fyret og give mig selv lidt tid til at tygge på, hvad jeg skal bruge den nyvundne frihed til i stedet for utålmodigt at kaste mig ud i et nyt job med hovedet under armen bare fordi “man skal jo for guds skyld ikke være arbejdsløs”.
Jeg har taget en beslutning, og det er, at jeg ikke skal tage nogen beslutninger i den første måneds tid 🙂 Jeg får så mange spændende input fra mine omgivelser i disse dage, og nogle af dem er endda ret konkrete job idéer, som jeg nok heller ikke skal vente for længe med at reagere på. Men hvis jeg virkelig skal udnytte den her chance som en fyring jo også er, må jeg have is i maven. Være åben og nysgerrig og bruge februar til at lytte.
Fuldstændig som Joan Ørting siger at vi skal gøre som sexologer. Det aller vigtigste er at lytte! Især her i starten, hvor vi stadig er sexolog spirer og dermed ikke kan komme med de mest geniale terapeutiske indsigter som sexologer. Til gengæld kan vi lytte til vores klienter – og spørge. Og det er jo lige nøjagtigt det jeg har praktiseret som coach, siden jeg tog den uddannelse for mange år siden. Så lige nu kan jeg kalde mig ‘sex coach’. Det kunne være en indgang til at tage mine første klienter som sexolog!

Og nu vor den her post alligevel er kørt helt ud af sex sporet, skal det med, at jeg fik mit livs længste grin lørdag aften, hvor vi var en god flok sexolog studerende som var i Magasinet (musikscene i Odense) og opleve Den Grå Side. Kendte danskere læser op af de grå sider i ugens rapport fra 80’erne. Mick Øgendahl, Lars Hjortshøj og Peter Mygind (som special gueststar) var blandt oplæserne, og det var SÅ rasende morsomt! Simpelthen 1 1/2 times non stop grin. Befriende 😂